Seuratuki

SEURATUKI 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seurakehittämisen tukea yleensä 4 miljoonaan euroa. Tukisummat ovat 2500-15.000 euroa /seura. Omarahoitusosuuden tulee olla vähintään 25 prosenttia. OKM tekee päätökset huhtikuun loppuun mennessä. Seuratukea jaetaan seuran toiminnan kehittämiseen. Seuratuki on tarkoitettu valtionavustukseksi silloin, kun seura haluaa kehittää lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaa, kokeilla innovatiivisia uusia juttuja, lisätä toimintaan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa

Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuen avulla edistetään monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista. Haku aukeaa OKM:n sivuille www.minedu.fi/liikunta Seuratukea haetaan www.seuraverkko.fi -sivujen kautta

 

LUE OHJEET HUOLELLISESTI –TEE HAKEMUS AJOISSA –TUTUSTU SEURAVERKKOON AJOISSA –HAE SEURASI TUNNUKSET AJOISSA

 

Nyt on jo aika jo aloittaa hankkeen suunnittelu, jotta seuralle ei tule niin kiire haun avauduttua.

OKM:n Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Kun suunnitelmien teko aloitetaan jos hyvissä ajoin, niin hakemuksesta tulee melkoisesti myös parempi ja realistisempi.

 

Tässä vielä muutama ohje seuratuen hakemiseen:

1. Kokoa seurastasi sopiva ryhmä kokoon ja miettikää mitä asioita seurassasi pitäisi kehittää.

 2. Miettikää voisitteko tehdä hankesuunnitelman yhdessä jonkun toisen (toisten) seuran kanssa, yhteishakemukset menevät yleensä paremmin läpi.

 3. Tehkää kehittämiskohteista pääotsakkeet ja aloittakaa vaikka listaamaan kullekin tavoitteet ja toimenpiteet, mitä pitäisi tehdä, jotta seuran toiminta kehittyisi.

 4. Tutustukaa myös Seuraverkko-ohjelmaan ja täyttäkää sinne seuran perustiedot. Haku tapahtuu sähköisesti.

  http://www.seuraverkko.fi/

 5. Hakekaa myös neuvoja lajiliitolta tai aluejärjestöltä sparraamaan suunnitelmaanne. Jos haitte viime vuonna seuratukea, mutta ette saaneet selvittäkää sparraajan kanssa, miten suunnitelmaa voisi kehittää.

 6. Jos päädytte hakemaan päätoimisen palkkauksen starttitukea, kutsukaa laajalti seuratoimijoita kokoon, jotta sieltä ei tule vastustusta asiaan. Seuran ” liikevaihto ” olisi hyvä olla yli 100.000 euroa, jotta palkkaus olisi realistinen

 7. Hankekausi on 12 kk/ vuosi, miettikää tarkasti alkaako hanke OKM:n päätöksen jälkeen ( huhtikuun loppu) vai aloitatteko omalla riskille jo tammikuussa.

 8. Miettikää samalla hankkeen taloutta ja paljonko aiotte hakea tukea, tehkää alustavaa talousarviota. Viime vuonna maksimisumma oli 15.000 euroa ja seuran omavastuuosuus oli vähintään 25 % koko hankkeen talousarviosta.

 9. Lähtekää liikkeelle positiivisella asenteella – pelkkä ryhmässä tehty suunnittelu aiheuttaa uutta toimintaa.