https://www.lapinliikunta.com/

25-vuotias Lapin Liikunta on tänään varhaisaikuisen iässä

8.4.2020

Lapin Liikunta ry on 8.4.1995 perustettu Suomen pohjoisin liikunnan aluejärjestö. Lapin Liikunnassa on yhteisöjäseniä yhteensä 132. Jäsenistö koostuu urheiluseuroista, alueorganisaatioista, Lapin kunnista, Lapin liitosta ja lappilaisista koulutusorganisaatioista.

Lapin Liikunta ry on yksi viidestätoista alueellisesta  liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatiosta, jonka perustehtävänä on suomalaisten hyvinvoinnin edistäminen liikunnan ja urheilun avulla sekä liikuntakulttuurin elinvoimaisuuden ja monipuolisuuden varmistaminen erityisesti paikallisella tasolla.  
Järjestömme edistää oman toiminta-alueensa liikuntatoiminnan kehittymistä toteuttamalla laaja-alaista asiantuntija-, koulutus- ja kehittämispalvelua urheiluseuroille sekä muille liikuntaa järjestäville toimijoille. Urheiluseurojen lisäksi toiminta suuntautuu vahvasti myös kouluihin, päiväkoteihin, kuntiin ja yrityksiin. 
Lapin Liikunnan missiona on edistää liikunnallista elämäntapaa vahvistaen tietotaitoa jäsenyhteisöissä. Liikunnallista elämäntapaa tuetaan esimerkiksi järjestämällä koulutuksia ja tapahtumia.

Järjestämme vuosittain yli 150 erilaista lapsille, nuorille, työikäisille ja ikäihmisille suunnattua liikunnallista tapahtumaa  ja koulutustilaisuutta. Vuonna 2018 osanottajia oli yli 6000 henkilöä.