Harrastusviikko tulee jälleen!

3.9.2020

VALTAKUNNALLINEN HARRASTUSVIIKKO


Kolmatta kertaa järjestettävä harrastusviikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustuttaa uusia lapsia ja nuoria seuratoimintaan. Covid-19 epidemiasta johtuen vuonna 2020 harrastusviikolla seuroja kannustetaan toteuttamaan maistatuksia seurojen omissa tiloissa ja harjoituspaikoilla, joihin he kutsuvat lapsia ja nuoria tutustumaan. Tavoitteena on paljon kokeilutapahtumia viikon aikana, joissa näkyy #harrastusviikko -tunniste, minkä lapset ja perheet helposti tunnistavat.

Harrastusviikko tukee myös hienosti syyskuussa toteutettavaa #seurasydän kampanjaa: #harrastusviikko kutsuu lapset ja nuoret kokeilemaan [miekkailua] ja #seurasydän syttyy, kun innostavasta kokeilusta tulee mieluisa harrastus. Tärkeää on suunnitella, miten harrastusviikon kokeilun jälkeen harrastaminen seurassa voi jatkua.

Lukekaa simppelit ohjeet ja poimikaa ideat kokeilujen järjestämiseen sivulta www.harrastusviikko.fi. Viestintää kannattaa omissa kanavissa tiedottamisen lisäksi (seuran oma fb, ig, uutiskirje, jne) olla yhteydessä kuntaan ja pyytää apua viestin välittämisessä kouluille esim. wilman kautta. Hyödyntäkää valmiit markkinointimateriaalit mitkä löytyvät harrastusviikko-sivulta.

Miettikää siis millainen teidän seurassa toteuttava helposti lähestyttävä ja toiminnallinen harrastuskokeilu voisi olla, johon jokainen – arin ja passiivisinkin lapsi – tuntee olevansa tervetullut.

Nyt vain tuumasta toimeen ja suunnittelemaan #harrastusviikko kokeiluja!

HARRASTUSVIIKKOA TUKEVAT:

Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Lasten ja Nuorten Keskus – Suomen 4H liitto – Suomen Nuorisoseurat – Suomen Olympiakomitea – Suomen Partiolaiset – Suomen Vanhempainliitto – Taiteen perusopetusliitto – Suomen lastenkulttuurikeskus

Harrastustoimintaa toteuttavilla järjestöillä on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten harrastamisen mahdollisuuksia. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä tai vapaa-ajalla.