Esittelyt Suomi

Nuoret edustavat Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueita ja tuovat omia näkemyksiään liikunnasta ja urheilusta yhteisissä foorumeissa Ruotsin, Norjan ja Venäjän nuorten kanssa. Nuoret johtajat ovat iältään 18–25-vuotiaita.

                                 

Helmi Leppänen, Rovaniemi
Helmi Leppänen, Rovaniemi

Helmi Leppänen, Rovaniemi

Heippa!

Mun nimi on Helmi Leppänen ja olen 23-vuotias liikunnanohjaajaopiskelija. Olen alun perin kotoisin Jyväskylästä, jossa asuin yli 20 vuotta, kunnes sain opiskelupaikan ja muutin sen perässä Rovaniemelle. Identifioin itseni nykyään melko lappilaiseksi, vaikka olenkin täällä vasta pari vuotta ehtinyt asustella.

Harrastin yli kymmenen vuotta elämästäni voimistelua, jonka ajasta suurimman osan vietin TeamGym-voimistelun puolella. Nykyään ohjaan ja valmennan yhä TeamGymin parissa, mutta uutena innostuksena lajirepertuaariini olen löytänyt salibandyn maailman. Korkeakouluopintojen alettua lähdin mukaan puulaakisalibandyjoukkueeseen ja sen myötä naisten sarjajoukkueeseen.

YLIB-roolissa haluan luoda kansainvälisiä yhteyksiä urheilun parissa. Haluan myös tehdä TeamGymiä näkyvämmäksi lajiksi Barentsin alueella.

Riikka Pulkkinen, Kajaani

Heippa!

Mie oon Riikka ja opiskelen tällä hetkellä Kajaanin ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta englanninkielisellä linjalla liikunnanohjaajaksi. Opintojen lisäksi olen myös intohimoinen liikunnan harrastaja ja taustaa löytyykin lentopallon, hokytoryu ju-jutsun, kuntonyrkkeilyn sekä painonnoston parista. Painonnoston kautta pääsin edustamaan Suomea nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa vuonna 2017. Nykyisin harrastan monipuolisesti kaikenlaista liikunnan (ja kavereiden kanssa kilpailemisen) ilosta. Luonteeltani olen menevä ja innostuva sekä nautin ihmisten seurasta. Onkin mahtavaa päästä YLIB toimintaan mukaan tutustumaan uusiin ihmisiin yli maiden rajojen.

Sain mahdollisuuden tutustua YLIB toimintaan Murmanskissa 2019 järjestetyissä Barents kisoissa ja kiinnostuin sen tuomista mahdollisuuksista. Oli inspiroivaa jutella samanhenkisten ihmisten kanssa ja keskustella maiden ja kulttuureiden yhtäläisyyksistä ja eroista. Opintojen aikana olen kiinnostunut liikuntatapahtumien järjestämisestä ja YLIB toiminnan kautta toivon oppivani ja saavani uusia näkökulmia urheilutapahtumien järjestämiseen liittyen. Tulevaisuudessa toivon, että pystyn vaikuttamaan urheilun parissa ja koen YLIB toiminnan tarjoavan hyvän kansainvälisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä.Johanna Uusitalo, Rovaniemi
Johanna Uusitalo, Rovaniemi

Johanna Uusitalo, Rovaniemi

Olen Johanna, asun Rovaniemellä ja olen 19-vuotias. Olen aina ollut hyvin
urheilullinen ja olen kokeillut monia eri urheilulajeja.

Nykyään minulla on kaksi harrastusta, partio ja ammunta. Partiota olen harrastanut 7-vuotiaasta lähtien ja ammuntaa 11-vuotiaasta lähtien. Partiotoiminnan myötä aloin harrastaa myös retkeilyä ja vaeltamista omalla ajallani, joten luonnossa liikkuminen on ollut osa urheilutaustaani melkein koko elämäni ajan. Lisäksi olen myös utelias kokeilemaan uusia urheilulajeja.

Pidän myös taiteesta ja musiikista. Olen lukiossa taidelinjalla ja soitan joskus myös kitaraa.

Motivaationi olla YLIB:ssä on saada uusia ystäviä yli rajojen, tutustua muihin urheilulajeihin paremmin ja vaikuttaa Barentsin alueen urheiluun tulevaisuudessa.


Arina Mikhno, Venäjä
Arina Mikhno, Venäjä

Lisävahvistuksena meillä on Kajaanissa opiskeleva Arina  Mikhno. Hän edustaa Venäjän tiimiä, mutta osallistuu suomen nuorten kanssa yhteisiin ohjelmiin. 


Arina  Mikhno, Venäjä

My name is Arina Mikhno, I am 18 and I am from Russia. I moved to Finland 9 months ago to study in KAMK (Kajaani University of Applied Sciences) and currently I have finished the 1st year of Sport and Leisure BA program. I am dancer, however, many other sport activities I like as well. YLIB project is interesting to me since it promotes active lifestyle and creates exciting entertainment, international communication. Hopefully such projects will become even more popular among.


YLIB edustajat Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä

Norja

Odd Martin Iversen Holsbøe

Emil Wilfred Jensen

Helene Gåre Bakkevoll

Leonora Kocak

Luca Valsø


Ruotsi

Alexander Engman

Leif Erik Wilsdorf

Filip Öberg

Matilda Hylander


Venäjä

Arina Mikhno

Aleksandra Rybakina

Mariia Kirilova

Semen Grigorev


Lue lisää YLIB -ohjelmasta: YLIB (barentssports.com)

Lue lisää Barents Urheilun toiminnasta: https://barentssports.com/AboutKysy lisää:

Suvi Karusaari

Lapin Liikunta ry

suvi.karusaari@lapinliikunta.fi

p. 040 847 1321