Liikkuva varhaiskasvatus

Lapsi roikkumassa puolapuissa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman (ent. Ilo kasvaa liikkuen) tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon. Ohjelmaa toteutetaan oman yksikön lähtökohdista pienin askelin.

Ohjelmaan voivat ilmoittautua

·         yksikkö (päiväkoti, perhepäivähoito, avoin varhaiskasvatus)

·         kunta (varhaiskasvatuksen johto/hallinto).

Yksiköiden ilmoittautumisesta vastaa aina yksikön johtaja. Kuntatasolla päätöksen tekee varhaiskasvatuksen johto.

Ohjelmaan liittyminen on maksutonta. Kaikki ohjelman materiaalit ovat saatavilla veloituksetta sähköisesti ohjelman verkkosivuilla ja ohjelma-alustalla, jonne yksiköt saavat tunnukset ilmoittautuessaan mukaan ohjelmaan. Ohjelman materiaalit ovat myös tilattavissa painettuina omakustannehintaan sähköisellä tilauslomakkeella.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaa on toteutettu vuodesta 2015. Ohjelma siirtyi vuonna 2017 Olympiakomiteasta Liikkuva koulu -ohjelman yhteyteen. Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa hallinnoi LIKES-tutkimuskeskus. Ilo kasvaa liikkuen ohjelmaa toteutetaan ja kehitetään laajassa poikkihallinnollisessa yhteistyössä.

Lisätietoa ohjelmasta:

www.ilokasvaaliikkuen.fi

Liikkuva varhaiskasvatus uudelle alustalle

Ohjelman uusi alusta otetiin käyttöön 1.4.2019.

Jatkossa jokaisella yksiköllä on yksi yhteinen käyttäjätunnus ja salasana. Jokaiselle ohjelmassa mukana olevalle yksikölle lähetetään tunnukset uudelle ohjelma-alustalle johtajan sähköpostiin. Sähköpostiviestissä on linkki kirjautumissivulle sekä oman yksikkönne käyttäjätunnus ja salasana.

Kehittämistyö on jaettu uudella verkkoalustalla kolmeen vaiheeseen:

1) Tutustu

2) Kehitä

3) Tee näkyväksi

Kaikki vaiheet ja niihin liittyvät materiaalit ovat vapaasti katseltavissa verkkoalustalla. Voitte jatkaa kehittämistyötänne siitä vaiheesta, johon olette vanhalla ohjelma-alustalla päässeet. Mikäli olette jo toteuttaneet pienen askeleen ja tehneet Ilo kasvaa liikkuen -nykytilan arvioinnin, voitte jatkaa kehittämistyötä suoraan vaiheesta 2 Kehitä.

Uudella ohjelma-alustalla yksiköillä ei ole omia työtiloja vaan dokumentaatio tehdään sähköisillä lomakkeilla. Lomakkeiden tiedot lähetetään teille automaattisesti sähköpostitse lomakkeella ilmoittamanne henkilön sähköpostiin.

Ongelmia tunnusten kanssa?

Ohjelma-alustaan ja tunnuksiin liittyvät tiedustelut voi laittaa osoitteeseen 

ilokasvaaliikkuen@liikkuvakoulu.fi