Leirikirje ja ohjelmat 2021

Leirikirje ja ohjelma on lähetetty osallistujille sähköpostitse!

Hox! Leiriohjelmaan voi tulla muutoksia tai tarkennuksia vielä ennen leiriä. Muutokset päivitetään tältä sivulta löytyviin tiedostoihin.

Koronavirustilanteesta (COVID-19) johtuen leiriä koskee muutama erillinen ohjeistus.

Käsihygieniasta tulee jokaisen leirillä olevan henkilön huolehtia erityisen paljon. Käsidesipulloja on järjestetty Lapin Liikunnan toimesta leirin rasteille, wc-tiloihin sekä ruokailutiloihin ja ohjaajille. Kädet tulee pestä ja desinfioida ennen jokaista toimintarastia. Samoin liikuntavälineiden puhtaudesta tulee huolehtia tarkasti. Hengityssuojainten käyttäminen leirillä on ohjaajien osalta suotavaa. Hengityssuojaimia ei tarvitse käyttää urheillessa, mutta silloinkin niiden säilyttäminen puhtaina on tärkeää. Käytetyt hengityssuojaimet tulee säilyttää jokaiselle osallistujalle erikseen varatussa repussa tai vastaavassa, jotta pisaratartuntojen mahdollisuus saadaan mahdollisimman pieneksi. Ruokailemaan mennään poikkeuksetta aina käsienpesun kautta.

Mikäli osallistujalla ilmenee koronaoireita tapahtuman aikana, tulee tieto tilanteesta tuoda välittömästi leirijohdon tietoon. Tällöin osallistuja eristetään muusta ryhmästä ja ilmoitetaan oireista osallistujan huoltajalle viipymättä. Huoltajaa tai vanhempaa kehotetaan viemään osallistuja mahdollisimman pian testattavaksi koronaviruksen varalta. Leirille voi palata, kun oireita ei enää ole ja testitulos on negatiivinen.

Muu ryhmä voi jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta ryhmän osallistujille annetaan vahva suositus hengityssuojaimen käytöstä ja heidät pyritään pitämään erillään muista leiriryhmistä, kunnes testitulos on varmistunut oireisen osallistujan osalta. Ryhmän vanhempia tiedotetaan mahdollisesta tartunnasta ja kehotetaan tarkkailemaan kotona oman lapsensa vointia. Vanhempien tiedottaminen tapahtuu niin ikään leirijohdon toimesta.

Mikäli oireisen osallistujan testitulos on positiivinen, tiedotetaan ryhmän vanhempia mahdollisesta altistumisesta viipymättä ja kaikki ryhmän osallistujat ohjataan testattaviksi. Leirijohto ilmoittaa leirin jatkumisesta tapauskohtaisesti.  Jatkotoimenpiteet selvitetään leirin osalta Lapin Sairaanhoitopiirin infektiolääkäriin kanssa. Mikäli leiri keskeytetään koronatartunnasta johtuen, kehotetaan kaikkia leirillä olleita hakeutumaan koronatestiin välittömästi ja heille suositellaan omaehtoista karanteenia testitulosten varmistumiseen saakka.