Ansiomerkkisäännöt

ANSIOMERKKISÄÄNNÖT  

(Hyväksytty käyttöön hallitus 1/2001 31.1.2001, päivitetty 2020)

1 MYÖNTÄMINEN

Lapin Liikunnan ansiomerkkejä ja huomionosoituksia myönnetään henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat edistäneet lappilaista liikunta- ja urheilutoimintaa.

Ansiomerkkien myöntämisestä päättää Lapin Liikunta ry:n hallitus.

Ansiomerkkien luovutushinnoista päättää hallitus.

2 LAPIN LIIKUNTA RY:N ANSIOMERKIT

Pienoislippu

Kultainen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki

Pronssinen ansiomerkki

3 PIENOISLIPPU

Pienoislippu voidaan myöntää kotimaiselle tai ulkomaalaiselle henkilölle sekä yhteisölle erittäin ansiokkaasta yhteistyöstä Lapin Liikunta ry:n kanssa.

4 KULTAINEN ANSIOMERKKI

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut menestyksekkäästi vähintään 20 vuoden ajan Lapin liikunta- ja urheilutoiminnan hyväksi seura-, alue- tai liittotasolla.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää lappilaiselle urheilijalle, joka voittaa olympiakullan, yleisen sarjan maailmanmestaruuden tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

5 HOPEINEN ANSIOMERKKI

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut menestyksekkäästi vähintään 10 vuoden ajan Lapin liikunta- ja urheilutoiminnan hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää lappilaiselle urheilijalle, joka voittaa olympiamitalin, yleisen sarjan maailmanmestaruusmitalin tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

6 PRONSSINEN ANSIOMERKKI

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut menestyksekkäästi Lapin liikunta- ja urheilutoiminnan hyväksi.

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää lappilaiselle urheilijalle, joka voittaa Euroopan mestaruusmitalin tai Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

7 MERKKIEN ANOMINEN

Merkit myönnetään urheiluseuran, muun järjestön tai yhteisön esityksestä.     

                                                     

Hinnat:

Pienoislippu                       50 €

Kultainen ansiomerkki      120 €

Hopeinen ansiomerkki      120 €

Pronssinen ansiomerkki   120 €