Tähtiseurat

ALUEELLINEN TÄHTISEURAPALKINTO OUNASVAARAN HIIHTOSEURALLE

Olympiakomitea ja energiayhtiö Gasum kannustavat lasten ja nuorten Tähtiseuroja tänä vuonna yhteensä 19 000 eurolla.  Lapin alueelta kannustuspalkinto jaettiin yleisseura Ounasvaaran Hiihtoseuralle seuran perinteisellä joulupuurolla 18.12.2019. Palkinnon vastaanotti seuran toiminnanjohtaja Ilkka Ruotsala ja seuran puheenjohtaja Heikki Autto. Palkinnon jakoi Lapin Liikunta ry:n Suvi Karusaari. Palkitsemisella haluttiin edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

OH:n palkitsemiseen vaikuttivat:

-Yhteistyö muiden lajiseurojen, urheiluseurojen ja muiden liikuntaa edistävien tahojen kanssa (mm. Rovaniemen kaupunki ja liikuntamahdollisuuksien parantaminen suunnistuspuistojen avulla).

-Seuran sisäinen koulutus ja laadukkaan lasten ja nuorten valmennuksen tuottaminen

-Rohkeat avaukset isojen tapahtumien järjestämisessä, kuten Napapiiri Jukola kesäkuussa 2020

Ounasvaaran Hiihtoseuran kaikki jaostot (maastohiihto, ampumahiihto, suunnistus, mäkihyppy ja yhdistetty) ovat aloittaneet seuroille tarkoitetussa laatuohjelmassa. Seuran auditointi suoritetaan 2020 yhdessä lajiliittojen ja aluejärjestön seurakehittäjän yhteistyössä. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Ohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Lapissa Tähtiseuroja on yhdeksän kappaletta ja kuusi uutta seuraa ovat alkamassa Tähtiseuraprosessiin 2020 aikana.

Gasum on tukenut lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Tuki on suomalaiselle seuratoiminnalle merkittävä.

-Haluamme olla tukemassa laadukasta paikallista seuratoimintaa, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille monipuolisen liikunnan harrastamisen, uuden oppimisen ja yhdessä tekemisen. Tähtiseuratoiminta on oivallinen keino tukea laaja-alaisesti eri lajien urheiluseuroja, mikä on näkynyt myös myönnetyissä kannustuspalkinnoissa, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Vuoden Tähtiseura 2019 ja Tähtiseurojen alueelliset kannustuspalkinnot näette täältä: 

https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat-seurojen-laatuohjelma/palkinnot/

Haluaako sinun seurasi Tähtiseuraksi? Ota yhteyttä Lapin Liikuntaan, tai omaan lajiliittoosi, niin lähdetään kehittämään seuraasi. Lue lisää: https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat-seurojen-laatuohjelma/miten-mukaan-laatuseuraohjelmaan/

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa!

Suunnistuskuusi.
Ounasvaaran hiihtoseura -rakennus.
Hiihtoseuran väki Tähtiseura-todistuksen kanssa.
Hiihtoseuran hiihtäjät puurolla.

Alimmaiset kuvat: Ounasvaaran Hiihtoseura