Ikääntyneiden liikunta

TULEVAT KUNNON MUMMOLA 

-TAPAHTUMAT 2020

Ma 12.10.2020 Ranua

klo 11-13 Nuorisotila Monkkari 2.0 (Keskustie 11)

Tapahtumissa testataan ikääntyneiden toimintakykyä sekä lihasvoimaa ja kehonkoostumusta. Tapahtumat ovat maksuttomia, tervetuloa!

Yli 65-vuotiaille suunnattu tasapainoa, kehonhallintaa ja lihasvoimaa arvioiva Kunnon Mummola -tapahtumaKunnon Mummolan pääteemana on tasapainon merkitys kaatumisten ehkäisyssä. Kaatumisesta johtuneen tapaturman hoitokustannukset voivat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin. Ikääntyneen kohdalla se aiheuttaa usein myös huomattavan toimintakyvyn laskun. Jos Kunnon Mummola ehkäisee edes YHDEN kaatumisen, silloin tapahtuma maksaa itsensä takaisin yli KYMMENKERTAISESTI suhteutettuna keskimääräiseen kaatumisesta aiheutuneeseen hoitokustannukseen.

Kunnon Mummolan testipaketti sisältää:


  1. Käden puristusvoima
  2. 5x tuolilta ylösnousu
  3. Timed up and go -toimintakykytesti
  4. Yhdellä jalalla seisominen
  5. (Kehonkoostumusmittaus InBody 770-laitteella, hintaan lisätään 150€)

Lisäksi tapahtumaan räätälöidään tapauskohtaisesti esimerkiksi senioreille suunnattujen yhdistysten esittelypöytiä. Iso osa Kunnon Mummolan leppoisaa tunnelmaa on kahvitteluhetki, jonka lomassa asiantuntevat ohjaajat keskustelevat osallistujien kanssa testituloksista ja neuvovat kuinka kehittää muun muassa tasapainoa ja millaisista asioista seniorin terveellinen ruokavalio koostuu.

Tapahtuma sopii hyvin esimerkiksi kunnille, palvelutaloille, alan yrityksille, järjestöille ja seniorikerhoille.