Ajankohtaista

OKM:n Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) hakuaika on 12.11. - 14.12.2018

Seuratuen hakuaika on käsillä, joten nyt seuroissa kannattaa pohtia toiminnan kehittämiskohdetta ja työstää ideaa valmiiksi. Sähköinen hakulinkki avautuu opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla 12.11.2018. Sähköinen Suomisport -ympäristö mahdollistaa hakemuksen työstön ja tallennuksen hakuajan puitteissa. Haku tapahtuu Suomisportin kautta, joten varmistathan hyvissä ajoin, että seurasi on rekisteröitynyt Suomisportin käyttäjäksi. 

Lapin Liikunta ry tarjoaa sparrausapua hakemuksen työstöön. Lisäksi apua saatte omasta lajiliitostasi.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Avustuksiin voidaan käyttää enintään 4 miljoonaa euroa, jos eduskunta vuoden 2019 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.

Arvioinnissa otetaan huomioon hankkeen tarkoituksenmukaisuus suhteessa haun tavoitteisiin, toiminta- ja taloussuunnitelman realistisuus sekä hankkeen laatu ja laajuus seuran toimintaympäristö huomioiden. Päätökset pyritään tekemään 30.4.2019 mennessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla voi tutustua seuratuen hakuohjeisiin. Samalle sivulle avataan 12.11.2018 seuratuen hakuun linkki.

Katso myös opas opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta.

Tee seuraavat toimenpiteet HETI:
  • Kirjaudu Suomisportin käyttäjäksi jo tänään. Ellet ole aiemmin käyttänyt Suomisport -palvelua kirjaudu palveluun ja luo oma käyttäjäprofiilisi. Hae sen jälkeen seurallesi käyttöoikeudet Seuratuen hakemista varten. Käyttöoikeus tulee hakea, vaikka seura olisi esim Tähtiseura tai seuralla on pääkäyttäjä lisenssijärjestelmässä.

Apuja käyttöoikeuksien hakemiseen:

https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2018/11/miten-saat-kayttooikeuden-seuratuen-hakupalveluun_.pdf?fbclid=IwAR1JOgIsFyBlOL1S713MmowSIE5C7PuamXESRH1U2s1Xq2UAKLiCpG0F4xQ

  • Seuratukea haetaan 12.11.-14.12.2018 klo 16.15 mennessä. Pääset täyttämään tukihakemusta tästä linkistä https://tukihaku.suomisport.fi/.
  • Tilaa yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Ajantasainen ote tarvitaan hakemuksen pakolliseksi liitteeksi. Muita liitteitä hakemukseen ei tarvita eikä voi liittää. Yhdistysrekisterin voit tilata PRH:n verkkokaupasta: http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ (hinta 4,96€ )
  • Valmistele kehittämishanketta huolellisesti. Varaa aikaa.

Lisätietoja saatte Lapin Liikunnan seurakehittäjältä.

Suvi Karusaari, p. 040 847 1321

suvi.karusaari@lapinliikunta.fi

Tekstin lähde: OKM

Tietosuojauudistus koskee myös liikunta- ja urheiluseuroja. Lisätietoa ja materiaalia tietosuojasta löydät täältä.