Ajankohtaista

OKM:n Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) vuodelle 2021

Hakuaika 13.11.-18.12.2020 (haku päättyy pe 18.12. klo 16.15)

Seuratuen hakuaika on käsillä, joten nyt seuroissa kannattaa pohtia toiminnan kehittämiskohdetta ja työstää ideaa valmiiksi. Sähköinen hakulinkki avautuu opetus- ja kulttuuriministeriön sivuille viimeistään 13.11.2020. Sähköinen Suomisport -ympäristö mahdollistaa hakemuksen työstön ja tallennuksen hakuajan puitteissa. Haku tapahtuu Suomisportin kautta, joten varmistathan hyvissä ajoin, että seurasi on rekisteröitynyt Suomisportin käyttäjäksi. 

Lapin Liikunta ry tarjoaa sparrausapua hakemuksen työstöön. Lisäksi apua saat omasta lajiliitostasi.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Arvioinnissa otetaan huomioon hankkeen tarkoituksenmukaisuus suhteessa haun tavoitteisiin, toiminta- ja taloussuunnitelman realistisuus sekä hankkeen laatu ja laajuus seuran toimintaympäristö huomioiden. Päätöksistä tiedotetaan kirjallisesti.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla voi tutustua seuratuen hakuohjeisiin

Seuratukea 2020 saaneet kaksivuotiset hankkeet (jatkohanke): Haussa erillinen lisätietokohta, jolla raportoidaan hankkeen käynnistymistä eli ensimmäisestä hankevuodesta. Raportointi tehdään samassa aikataulussa kuin seuratuen uudet haut.

Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä (https://tukihaku.suomisport.fi/  ) tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. 

Hakemus katsotaan ajoissa jätetyksi silloin, kun se on tallennettu sähköiseksi hakemukseksi sähköisessä järjestelmässä ja seuran nimenkirjoittaja on allekirjoittanut mobiilivarmenteella hakemuksen.

Hakijan tulee liittää hakemuksen liitteeksi yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat.

Katso myös opas opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta. 

Tee seuraavat toimenpiteet HETI:

  • Kirjaudu Suomisportin käyttäjäksi jo tänään sivulla:https://tukihaku.suomisport.fi/  Ellet ole aiemmin käyttänyt Suomisport -palvelua kirjaudu palveluun ja luo oma käyttäjäprofiilisi. Hae sen jälkeen seurallesi käyttöoikeudet Seuratuen hakemista varten. Käyttöoikeus tulee hakea, vaikka seura olisi esim Tähtiseura tai seuralla on pääkäyttäjä lisenssijärjestelmässä. Uudet seurat pyritään hyväksymään mahdollisimman pian (Lapin Liikunta tunnistaa seurat).
  • Opastusvideo suomisport -tunnusten luomisesta ja haun aloittamisesta: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=sr132cJbVhw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1IKCPBFn72eaAYB9jkLJTMbR83nLdSs2TYax5fCCUxGwSGgyu3INMgRRs 
  • Seuratukea haetaan 13.11.-18.12.2020 klo 16.15 mennessä.
  • Tilaa yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Ajantasainen ote tarvitaan hakemuksen pakolliseksi liitteeksi. Muita liitteitä hakemukseen ei tarvita eikä voi liittää. Yhdistysrekisterin voit tilata PRH:n verkkokaupasta: http://yhdistysrekisteri.prh.fi/ (hinta 3,22€ )
  • Valmistele kehittämishanketta huolellisesti. Varaa aikaa.

Lisätietoja saatte Lapin Liikunnan seurakehittäjältä.

Suvi Karusaari, p. 040 847 1321

suvi.karusaari@lapinliikunta.fi

Tekstin lähde: OKM, Seuratuki-infon diat 2020