Liikkuva opiskelu

Koululaisia venyttelemässä.

Liikunnan aluejärjestöt ovat valtakunnallisesti tukemassa Liikkuva opiskelu -ohjelmaa. Liikkuvan koulun laajennuttua koskemaan myös opiskelua ja varhaiskasvatusta, myöskin palvelutarjontamme laajenee. Liikkuville oppilaitoksille, tai sellaisiksi ryhtyville tarjoamme apua koulutusten ja tapaamisten muodossa.

Liikkuva opiskelu -työpaja

Työpaja on suunniteltu lukioiden ja ammatillisen koulutuksen henkilöstön kehittämistyön tueksi. Työpajassa oppilaitoksen henkilökunta ja opiskelijoiden edustajat saavat ideoita ja vinkkejä toimivista Liikkuva opiskelu -toimenpiteistä ja pääsevät suunnittelemaan oman oppilaitoksen toimintaa.

Työpajan teemoja ovat:
-Liikkuva opiskelu -ohjelma tutuksi
-Perusteluja ja faktaa aktiivisen opiskelupäivän hyödyistä
-Oppilaitoksen liikunnallisen toimintakulttuurin kehittäminen
-Käytännön ideoita ja vinkkejä toiminnan toteutukseen
-Oppilaitoksen oman toiminnan suunnittelun käynnistäminen

Työpaja voidaan toteuttaa 2-4 tunnin mittaisena ja sen sisältö räätälöidään aina oppilaitoksen tarpeiden, toiveiden ja käytettävän ajan mukaan.

Työpaja on oppilaitoksille maksuton helmikuun 2020 loppuun saakka.Liikunta-tutor -koulutus

Koulutuksen tavoite on osallistaa opiskelijoita Liikkuva opiskelu -toimintaan sekä sen suunnitteluun ja toteutukseen oppilaitoksissa.

Koulutuksessa opiskelijat saavat tietoa liikkeen lisäämisen hyödyistä sekä työkaluja toiminnan suunnitteluun ja liikkeen lisäämiseen oman oppilaitoksen arkeen ja tapahtumiin.

Koulutuksen kesto on kolme tuntia.

Nuoria hyppimässä hyppynaruilla.