https://www.lapinliikunta.com/

Lapin Liikunta kokoontui arvioimaan toimintaa ja suunnittelemaan tulevaa

31.8.2021

Lapin Liikunnan hallitus ja henkilökunta yhteiskuvassa.
Lapin Liikunnan hallitus ja henkilökunta kokoustivat ravintola Gustavin kabinetissa, hienoissa maisemissa ja hyvän ruuan saattelemana.

Lapin Liikunnan hallitus ja henkilökunta kokoontuivat keskiviikkona 25.8. arvioimaan kuluneen vuoden toimintaa sekä suunnittelemaan tulevaa. Arviointia tehtiin viime vuonna käyttöön otetun itsearviointilomakkeen avulla. Toiminnanjohtaja Maarit Toivolan esityksestä kävi ilmi, että suureen osaan asetetuista kehittämistavoitteista on henkilökunnan osalta päästy ja toiminta on vakaalla tasolla. Kehittämiselle ja kehittymiselle nähdään silti edelleen tarvetta.

Koronavirusepidemian runtelema vuosi oli koko liikuntakentälle vaikea. Lapin Liikunnan henkilökunta on silti kyennyt jatkamaan toimintaansa sekä järjestämään koulutuksia ja tapahtumia. Osallistujamäärät kontaktitapahtumissa kokivat ymmärrettävästi kolauksen. Toisaalta Lapin Liikunta otti toiminnassaan askeleita digitaalisten palveluiden suuntaan, esimerkiksi webinaarien ja etäkoulutusten järjestämisen muodossa. Digiloikka mahdollisti pitkien yhteyksien maakunnassa osallistumisen tilaisuuksiin myös kauempaa Lapista. Tämän nähtiin palvelevan ennen kaikkea tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Toivola oli erityisen tyytyväinen siihen, että toiminta on saatu jatkaa lähes normaalisti vaikka henkilökunnassa on ollut vaihtuvuutta ja uusia toimintamalleja on jouduttu opettelemaan epidemiatilanteen jyllätessä.

- Silti meillä on myös petrattavaa, esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin osalta, Toivola paalutti.

Tuore terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä ohjeisti hallituksen jäsenet kiertämään learning café -menetelmällä eri suunnittelupisteillä, kun siirryttiin pohtimaan tulevaisuuden toimia ja niiden tekijöitä.

Itsearvioinnin työstön lomassa kehitettäviä asioita rajatuista aihealueista sinkoili välillä villistikin. Hallituksen jäsenistä Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen muistutti myös realiteeteista.

- Paljon hyviä ideoita, mutta meidän on mietittävän mitkä kaikki pienen organisaation henkilökunnalla on mahdollista realistisesti toteuttaa, Hämäläinen kysyi.

Seuratoiminnan kehittäjä Suvi Karusaari esitteli hallitukselle Barents Urheilun eteen tehtyä työtä tyytyväisenä. Aihetta tyytyväisyyten onkin, sillä Barents Urheilun osalta on käyty keskusteluja Norjan Altassa 2022 pidettävien talvikisojen järjestelyistä ja Lapin Liikunnan alle siirtynyt Barents Urheilu -toiminta on monelta osin syttymässä kipinästä roihuksi. Kesän aikana Rovaniemellä kokoontuivat Karusaaren kutsumana Suomen Barentsin nuoret johtajat (YLIB - Young Leaders in Barents), jotka tulivat Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilta. Nuorten johtajien esittelyt voit lukea Lapin Liikunnan sivuilta, osoitteesta: https://www.lapinliikunta.com/barents-urheilu/ylib-nuoret-johtajat/.

Kaikkiaan suunnittelupäivän anti oli hyvää ja kehittämisideoita käytiin positiivisessa hengessä läpi. Lapin Liikunta kiittää hallituksen jäseniä aktiivisesta osallistumisesta.

Kuva ja teksti: Anssi Kiuru