Seurat ja yhdistykset

Poika potkaisemassa jumppapalloa.

Alla on listattuna seuroille ja yhdistyksille suunnattuja avustuksia. 

Kesätyöseteli 2022

Työsopimusmalli ja raportointiin tarvittavat lomakkeet

Koulutusdiat ja muut materiaalit


Nuorten kesätyösetelit 2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Liikunnan aluejärjestöille 2,2 milj. € avustuksina edelleen jaettavaksi liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria kesätöihin. Lapin Liikunnan  alueelle myönnettiin rahoitus 105 000 €. Lisäksi Lapin Liikunta ry sai tukea koulutusten järjestämiseen, liittyen kesäseteleihin.

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi Lapin Liikunta tukee lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista ajalle 1.5. – 30.9.2022. Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15 – 29 -vuotiaat.

Avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai -palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 € osuus/henkilö, sisältäen sivukulut (nuoren palkka iästä riippuen noin 580-700 euroa).

Lapin Liikunta ry on linjannut liittyen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeisiin, että

  • lähtökohta on, että työllistetään nuori 2 viikoksi, 5 – 6 tuntia/työpäivä, max 30 tuntia/viikko. Tuki voidaan jakaa myös pidemmälle ajalle, huolehtien kuitenkin siitä, että 50 – 60 tuntia täyttyy.
  • palkkatuki on 700 €/nuori, sisältäen sivukulut.
  • tukea jaetaan niin kauan kuin rahoitusta riittää, kuitenkin niin, että viimeiset tukipäätökset tehdään 30.6.2022. Lapin Liikunta suorittaa maksun seuran osoittamalle tilille 1.6.2022.
  • Seuran tulee muodostaa kirjanpitoon oma kustannuspaikka kesätyöseteliin liittyvistä tuloista ja menoista.

Alta löydätte hakulomakkeen, jonka täyttämällä ja lähettämällä tukea haetaan. Haku alkaa 4.4.2022 ja päättyy 30.4.2022. Päätöksiä tehdään rullaavasti, sitä mukaan viikoittain, kun hakemuksia tulee. Hakemukset käsitellään ja päätökset tehdään saapumisjärjestyksessä.

Päätöksestä ilmoitamme seuran nimeämälle yhdyshenkilölle. Hänelle toimitetaan myös tarkemmat ohjeet jatkotoimista sopimuksiin ja tuen maksamiseen liittyen. Avustus vaatii delegointisopimuksen tekemistä ja raportointia. Avustuksen käytöstä on tehtävä avustus- ja tiliselvitys 31.10.2022 mennessä Lapin Liikunta ry:lle. Ko. raportointiohjeet ja -pohja toimitetaan seuroille työllistämispäätöksen ja delegointisopimuksen yhteydessä.

Edellytämme tukea saavilta seuroilta Lapin Liikunnan Seura nuoren työnantajana -koulutukseen osallistumista. Ohjaajakoulutuksien päivämäärät löytyvät Lapin Liikunnan koulutuskalenterista. Koulutukseen käytetään ministeriön tukea niin, että koulutukset ovat seuroille ilmaisia.

Lisätiedot: 

Suvi Karusaari

suvi.karusaari@lapinliikunta.fi  

p. 040 847 1321


Avustukseen liittyvät ehdot löydät Opetus- ja Kulttuuriministeriön sivuilta: 
Erityisavustukset valtionapukelpoisille liikunnan aluejärjestöille lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen seuratoiminnassa - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriöSeuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Hakuaika 1.11.-30.11.2022 (haku päättyy 30.11. klo 16.15)

Lisäohjeita: https://www.lapinliikunta.com/seuroille/ajankohtaista/