Uutisarkisto

21.5.2019

Liikunta - terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto

Lapin Liikunta ry toteutti yhteistyössä Lapin Aluehallintoviraston, Kunnossa kaiken ikää -ohjelman ja Lapin sairaanhoitopiirin kanssa tilaisuuden Liikunta - terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto. Päivän aikana kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa liikuntaneuvonnan edistämisen valtakunnallisista näkymistä, vaikuttavasta ja näyttöön perustuvasta liikuntaneuvonnasta, liikuntaneuvonnasta osana hyvinvoinnin palvelutarjotinta sekä hyvinvointilähetteestä järjestöihin. Tilaisuudessa oli paikalla tai etäyhteyden kautta mukana lähes 50 osallistujaa niin liikunta-, sote- kuin järjestöpuolelta. 

Kiitos päivän puhujille sekä osallistujille hyvästä keskustelusta!

Päivän materiaalit ovat ladattavissa täältä.

25.4.2019

Liikunta - terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto -seminaari 21.5. 

Lapin Liikunta ry järjestää yhteistyössä Lapin Aluehallintoviraston, Lapin sairaanhoitopiirin ja KKI-ohjelman kanssa liikuntaneuvonnan palveluketjua koskevan seminaarin "Liikunta - terveydenhuollon käyttämätön hoitomuoto" 21.5.2019. Seminaarin tavoitteena on toimia lähtölaukauksena liikuntaneuvonnan palveluketjun kehittämistyölle Lapissa, antaa siihen työkaluja sekä tuoda esiin toimivia malleja. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki terveyden edistämisen työtä tekevät henkilöt julkiselta, yksityiseltä sekä kolmannelta sektorilta. 

Ilmoittautumiset seminaariiin täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/5E5ABE2FC61D2EA9 

Päivän ohjelma on nähtävissä alla: 

27.2.2019 TALOUDELLISTA TUKEA KKI-OHJELMALTA LAPPIIN

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myönsi taloudellista tukea Lappiin kolmelle terveysliikuntahankkeelle sekä yhdelle Liikunnan aluejärjestölle, yhteensä 39 900 euroa.

KKI-hanketukea myönnettiin kahdelle hankkeelle. Lapin Sydänpiiri ry:lle myönnettiin 3 500 euroa työikäisten liikuntakokeiluryhmien perustamiseen. Santa’s United ry:lle myönnettiin 900 euroa seurassa harrastavien junioreiden vanhempien liikuntaryhmien toteuttamiseen.

Lapin Liikunta ry:lle myönnettiin KKI-kehittämishanketukea 20 000 euroa Lisää liikettä Rovaniemen alueen mikroyrityksille -hankkeelle.

Lapin Liikunta ry:lle myönnettiin myös 15 500 euroa tukea alueellisen terveysliikuntatoiminnan koordinointiin ja kehittämiseen.


Tukea terveysliikunnan edistämiseen

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma myöntää taloudellista tukea toimijoille, jotka edistävät työikäisten matalan kynnyksen liikuntatoimintaa. Vuoden 2019 ensimmäisellä KKI-hanketukikierroksella hakemuksia tuli yhteensä 223 kappaletta eri puolilta Suomea, joista tukea myönnettiin 105 hankkeelle yhteensä 430 200 euroa. Liikunnan aluejärjestöille myönnettiin taloudellista tukea alueellisen terveysliikuntatoiminnan koordinointiin ja kehittämiseen yhteensä 248 000 euroa. KKI-kehittämishanketukea on myönnetty kymmenelle hankkeelle yhteensä 217 000 euroa. KKI-kehittämishanketukea voi hakea 31.3.2019 asti.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma on valtakunnallinen ja poikkihallinnollinen terveysliikunnan edistämisohjelma, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Ohjelmaa tukevat myös liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Metsähallitus.

KKI-ohjelman tavoitteena on arkisen liikkumisen, liikunnan harrastamisen ja terveellisten ruokailutottumusten sekä arkiliikkumista suosivan ympäristön avulla lisätä työikäisten ja juuri eläkkeelle siirtyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Ohjelman toteutuksesta vastaa Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.

Tukea saaneiden hankkeiden hankekuvaukset ja yhteyshenkilöt löytyvät KKI-ohjelman verkkosivuilta.

Lisätietoja

KKI-ohjelma, hankevalmistelija Laura Pajunen, p. 0400 968 646, laura.pajunen@likes.fi

www.kkiohjelma.fi

9.11.2018

Lapin Liikunnan syyskokous järjestetään keskiviikkona 28.11.2018 klo 18.00.

Paikka: Rovaniemen Kansantalo, Urheilukatu 1 (käynti sisäpihalta).

Kokousilta alkaa luennolla, jonka aiheena on "Aikuiset myönteisen ilmapiirin ja kaverisuhteiden tukena harrastustoiminnassa". Puhujana on Johanna Turpeenniemi, koulutuspäällikkö Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin Piiri ry:stä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

8.11.2018 Valtioneuvosto antoi selonteon liikuntapolitiikasta

Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnalle annettavan liikuntapoliittisen selonteon. Selonteko kattaa mm. linjaukset liikunnan lisäämisestä elämän eri vaiheissa, liikuntapaikkarakentamisesta, liikunnan kansalaistoiminnasta ja huippu-urheilusta. Päämääränä on lisätä merkittävästi ihmisten fyysistä aktiivisuutta.

Lisää voit lukea täältä.

15.10.2018 Porraspäiviä vietetään marraskuussa 5.-11.11.2018

Porraspäivät aktivoi työyhteisöjä arjen askelmiin ja tukee työkykyä. Ilmoita työyhteisösi mukaan!

Porraspäivät on KKI-ohjelman maksuton, työyhteisöille suunnattu kampanja, jonka aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan muun muassa erilaisin portaiden läheisyyteen kiinnitettävin materiaalein. Lue lisää kampanjasta täältä: https://www.porraspaivat.fi/. Sivuilta voit tulostaa maksuttomia materiaaleja käyttöösi ja haastaa omantyöyhteisösi valitsemaan portaat.

14.8.2018 Kouluttajahaku

Lapin Liikunta ry hakee uusia oto-kouluttajia varhaiskasvatuksen ja kouluhenkilökunnan kouluttamiseksi, lisäksi oto-kouluttajia haetaan nuorten kouluttajiksi. Varhaiskasvatuksen ja koulujen kouluttajilta vaaditaan alan työkokemusta ja asiantuntijuutta, sekä erityistä kiinnostusta ja perehtymistä (esim. koulutusten muodossa) liikuntaan.

Mikäli sinulla on innostusta toimia kouluttajana, jakaa tietoa liikunnasta sekä hyvistä käytänteistä ja olla näin mahdollistamassa lasten ja nuorten liikkumista, etsimme juuri Sinua!

Tarjoamme kaikille innokkaille kouluttajapaketin, jossa käymme läpi varhaiskasvatusta ja/tai koulumaailmaa koskevat koulutussisällöt ja samalla saat ohjeita ja vinkkejä kokeneilta kouluttajiltamme. Kouluttajataipaleen alettua tarjoamme asiantuntija-apua, sekä päivityksiä koulutussisältöihin. Koulutustoiminnasta maksetaan palkkio, sekä valtion matkustussäännön mukaiset kilometrikorvaukset ja päivärahat.

8.8.2018

Lapin Liikunnan uusi lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä

Hei, olen Anssi Kiuru, 31-vuotias pitkän linjan liikkuja ja liikuttaja. Olen ollut ennen Lapin Liikunnalla aloittamistani töissä rovaniemeläisen jalkapallon parissa, itse asiassa tänä vuonna tulee täyteen kymmenen vuotta seuratöitä kaikenlaisissa rooleissa: valmentaja, huoltaja- ja ohjaajakouluttaja, johtokunnan varajäsen...

Koulutustaustani on myös liikuntapainotteinen: Ylioppilaspohjaisen liikuntaneuvojan perustutkinnon suoritettuani halusin pitää liikkumisen ja urheilun mukana opinnoissani ja opiskelinkin Lapin Ammattikorkeakoulussa itseni fysioterapeutiksi. Tämän jälkeen ehdin toimia kolme vuotta rovaniemeläisessä jalkapalloseurassa, FC Santa Claus Junioreissa, kokoaikaisena valmentajana. Lajiliiton koulutuksia olen suorittanut UEFA-B -tutkintoon asti.

Harrastuksiini kuuluu valokuvaaminen, höntsäjalkapallo, oto-jalkapallovalmentaminen, frisbeegolf, kalastus ja kuntosali.

Jatkossa autan mielelläni sekä varhaiskasvatuksen että koulumaailman puolella lasten liikunnan suunnittelussa ja toteutuksessa koko Lapin alueella. Mukavaa ja liikunnallista syksyä toivottaen,

Anssi Kiuru, Lapin Liikunta ry.

6.8.2018

Sporttiparkki - liikuntakiertue tulee taas! Viikolla 36, 4.-7.9.2018, Sporttiparkki kiertää Ylitorniolla, Muoniossa, Simossa ja Kemissä. Tapahtumat ovat kuntalaisille maksuttomia ja ne on suunnattu kunnan koululaisille, opiskelijoille ja työikäisille. Katso tarkemmat aikataulut ja lisätietoa täältä.

3.8.2018

Leikit ja pelit tutuiksi! - koulutus järjestetään 12.9.2018. Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä.

3.8.2018

Lisää liikettä Lappiin - kuntatapaamiset järjestetään viikolla 35. Tapaamisissa keskustellaan liikuntaan liittyvistä teemoista yhdessä Lapin Liikunnan, Lapin Aluehallintoviraston, kuntien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Aiheina muun muassa terveysliikunta sekä lasten ja nuorten liikunta.

Aikataulu:

tiistai 28.8 klo 9-11 Kemijärvi (Itä-Lapin kunnat)

tiistai 28.8 klo 13-15 Sodankylä (Pohjois- ja Keski-Lapin kunnat)

keskiviikko 29.8 klo 10-12 Kolari (Länsi-Lapin kunnat)

torstai 30.8 klo 9-11 Kemi (Meri- ja Etelä-Lapin kunnat)

Lisätietoa ja ilmoittautumiset 17.8 mennessä (myös mahdolliset ruoka-aineallergiat tarjoilun vuoksi)

maarit.toivola@lapinliikunta.fi

3.8.2018

KKI-hanketukihaku on jälleen auki 1.9.-30.9.2018! Kunnossa kaiken ikää -ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Lisää tietoa hanketuesta täältä.