Uutisarkisto

9.11.2018

Lapin Liikunnan syyskokous järjestetään keskiviikkona 28.11.2018 klo 18.00.

Paikka: Rovaniemen Kansantalo, Urheilukatu 1 (käynti sisäpihalta).

Kokousilta alkaa luennolla, jonka aiheena on "Aikuiset myönteisen ilmapiirin ja kaverisuhteiden tukena harrastustoiminnassa". Puhujana on Johanna Turpeenniemi, koulutuspäällikkö Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin Piiri ry:stä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

8.11.2018 Valtioneuvosto antoi selonteon liikuntapolitiikasta

Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnalle annettavan liikuntapoliittisen selonteon. Selonteko kattaa mm. linjaukset liikunnan lisäämisestä elämän eri vaiheissa, liikuntapaikkarakentamisesta, liikunnan kansalaistoiminnasta ja huippu-urheilusta. Päämääränä on lisätä merkittävästi ihmisten fyysistä aktiivisuutta.

Lisää voit lukea täältä.

15.10.2018 Porraspäiviä vietetään marraskuussa 5.-11.11.2018

Porraspäivät aktivoi työyhteisöjä arjen askelmiin ja tukee työkykyä. Ilmoita työyhteisösi mukaan!

Porraspäivät on KKI-ohjelman maksuton, työyhteisöille suunnattu kampanja, jonka aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan muun muassa erilaisin portaiden läheisyyteen kiinnitettävin materiaalein. Lue lisää kampanjasta täältä: https://www.porraspaivat.fi/. Sivuilta voit tulostaa maksuttomia materiaaleja käyttöösi ja haastaa omantyöyhteisösi valitsemaan portaat.

14.8.2018 Kouluttajahaku

Lapin Liikunta ry hakee uusia oto-kouluttajia varhaiskasvatuksen ja kouluhenkilökunnan kouluttamiseksi, lisäksi oto-kouluttajia haetaan nuorten kouluttajiksi. Varhaiskasvatuksen ja koulujen kouluttajilta vaaditaan alan työkokemusta ja asiantuntijuutta, sekä erityistä kiinnostusta ja perehtymistä (esim. koulutusten muodossa) liikuntaan.

Mikäli sinulla on innostusta toimia kouluttajana, jakaa tietoa liikunnasta sekä hyvistä käytänteistä ja olla näin mahdollistamassa lasten ja nuorten liikkumista, etsimme juuri Sinua!

Tarjoamme kaikille innokkaille kouluttajapaketin, jossa käymme läpi varhaiskasvatusta ja/tai koulumaailmaa koskevat koulutussisällöt ja samalla saat ohjeita ja vinkkejä kokeneilta kouluttajiltamme. Kouluttajataipaleen alettua tarjoamme asiantuntija-apua, sekä päivityksiä koulutussisältöihin. Koulutustoiminnasta maksetaan palkkio, sekä valtion matkustussäännön mukaiset kilometrikorvaukset ja päivärahat.

8.8.2018

Lapin Liikunnan uusi lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä

Hei, olen Anssi Kiuru, 31-vuotias pitkän linjan liikkuja ja liikuttaja. Olen ollut ennen Lapin Liikunnalla aloittamistani töissä rovaniemeläisen jalkapallon parissa, itse asiassa tänä vuonna tulee täyteen kymmenen vuotta seuratöitä kaikenlaisissa rooleissa: valmentaja, huoltaja- ja ohjaajakouluttaja, johtokunnan varajäsen...

Koulutustaustani on myös liikuntapainotteinen: Ylioppilaspohjaisen liikuntaneuvojan perustutkinnon suoritettuani halusin pitää liikkumisen ja urheilun mukana opinnoissani ja opiskelinkin Lapin Ammattikorkeakoulussa itseni fysioterapeutiksi. Tämän jälkeen ehdin toimia kolme vuotta rovaniemeläisessä jalkapalloseurassa, FC Santa Claus Junioreissa, kokoaikaisena valmentajana. Lajiliiton koulutuksia olen suorittanut UEFA-B -tutkintoon asti.

Harrastuksiini kuuluu valokuvaaminen, höntsäjalkapallo, oto-jalkapallovalmentaminen, frisbeegolf, kalastus ja kuntosali.

Jatkossa autan mielelläni sekä varhaiskasvatuksen että koulumaailman puolella lasten liikunnan suunnittelussa ja toteutuksessa koko Lapin alueella. Mukavaa ja liikunnallista syksyä toivottaen,

Anssi Kiuru, Lapin Liikunta ry.

6.8.2018

Sporttiparkki - liikuntakiertue tulee taas! Viikolla 36, 4.-7.9.2018, Sporttiparkki kiertää Ylitorniolla, Muoniossa, Simossa ja Kemissä. Tapahtumat ovat kuntalaisille maksuttomia ja ne on suunnattu kunnan koululaisille, opiskelijoille ja työikäisille. Katso tarkemmat aikataulut ja lisätietoa täältä.

3.8.2018

Leikit ja pelit tutuiksi! - koulutus järjestetään 12.9.2018. Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä.

3.8.2018

Lisää liikettä Lappiin - kuntatapaamiset järjestetään viikolla 35. Tapaamisissa keskustellaan liikuntaan liittyvistä teemoista yhdessä Lapin Liikunnan, Lapin Aluehallintoviraston, kuntien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Aiheina muun muassa terveysliikunta sekä lasten ja nuorten liikunta.

Aikataulu:

tiistai 28.8 klo 9-11 Kemijärvi (Itä-Lapin kunnat)

tiistai 28.8 klo 13-15 Sodankylä (Pohjois- ja Keski-Lapin kunnat)

keskiviikko 29.8 klo 10-12 Kolari (Länsi-Lapin kunnat)

torstai 30.8 klo 9-11 Kemi (Meri- ja Etelä-Lapin kunnat)

Lisätietoa ja ilmoittautumiset 17.8 mennessä (myös mahdolliset ruoka-aineallergiat tarjoilun vuoksi)

maarit.toivola@lapinliikunta.fi

3.8.2018

KKI-hanketukihaku on jälleen auki 1.9.-30.9.2018! Kunnossa kaiken ikää -ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Lisää tietoa hanketuesta täältä.