https://www.lapinliikunta.com/

Seurojen kesätoiminnan avustushaku on nyt auki!

21.3.2023

Seurojen kesätoiminnan avustushaku on nyt auki osoitteessa https://www.lapinliikunta.com/hankkeet-ja-avustukset-2/avustukset/seuroille-ja-yhdistyksille/

Haku alkaa 21.3.2023 ja päättyy 24.4.2023.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Liikunnan aluejärjestöille 2 478 000€ avustuksina edelleen jaettavaksi liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria kesätöihin. Lapin Liikunnalle myönnettiin rahoitusta 105 000 €, joka jaetaan eteenpäin Lapin alueen urheiluseuroille. Lisäksi Lapin Liikunta sai kesätyöllistämiseen liittyvää koulutustukea, jonka avulla järjestämme seuroille maksuttomia koulutuksia huhti-syyskuun aikana. Koulutusten suunnittelussa on huomioitu seuroilta tulleet toiveet. Tarjolla on muun muassa ohjaajakoulutusta sekä talous- ja hallinnon koulutuksia. Informoimme koulutuksista pian lisää!

 

Tärkeitä huomioitavia asioita hakuun liittyen:

- Avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai –palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle

Avustuksella katetaan henkilön palkka- tai palkkiokuluista 700 euron osuus/henkilö.

  • Lähtökohta on, että nuori työllistetään vähintään kahdeksi viikoksi, enintään 6 h / työpäivä ja maksimissaan 30 h / viikko. Työtunteja voidaan jakaa pidemmälle ajanjaksolle 1.4-30.9.2023 välillä, huolehtien kuitenkin siitä, että 60 h täyttyy.
  • Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat.

Päätöksiä tehdään rullaavasti viikoittain, sitä mukaan, kun hakemuksia tulee. Hakemukset käsitellään ja päätökset tehdään saapumisjärjestyksessä. Päätöksestä ilmoitamme seuran nimeämälle yhdyshenkilölle. Hänelle toimitetaan myös tarkemmat ohjeet jatkotoimista sopimuksiin ja tuen maksamiseen liittyen. Avustus vaatii delegointisopimuksen tekemistä ja raportointia. Avustuksen käytöstä on tehtävä avustus- ja tiliselvitys 31.10.2023 mennessä Lapin Liikunta ry:lle. Ko. raportointiohjeet ja -pohja toimitetaan seuroille työllistämispäätöksen ja delegointisopimuksen yhteydessä.

 

Jokaisen avustusta saavan seuran tulee osallistua Lapin Liikunnan järjestämään kesätyöllistämiseen liittyvään Urheiluseura nuorten työnantajana koulutukseen.

Koulutuksen kesto on noin 1,5 h ja se järjestetään etänä. Valittavaksi tulee kaksi ajankohtaa: 19.4 klo 14 TAI 25.4 klo 18. Seurasta tulee osallistua vähintään yksi henkilö. Koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu koulutukseen: https://www.lapinliikunta.com/koulutukset/malli-ilmoittautuminen/


Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, niin laita viestiä. Me autamme!